VIGENERE CIPHER Κρυπτογράφηση / αποκρυπτογράφηση εργαλείου

Το Cipher Vigenère είναι μια μέθοδος κρυπτογράφησης αλφαβητικού κειμένου χρησιμοποιώντας μια σειρά διαφορετικών ciphers Caesar με βάση τα γράμματα μιας λέξης-κλειδιού. Είναι μια απλή μορφή πολυαλφκαβικής υποκατάστασης.

Για την κρυπτογράφηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας πίνακας αλφαβήτων, που ονομάζεται ένα Tabula Recha, Squene Squene ή το τραπέζι Vigenère. Αποτελείται από το αλφάβητο γραμμένο 26 φορές σε διαφορετικές σειρές, κάθε αλφάβητο μετατοπίστηκε κυκλικά προς τα αριστερά σε σύγκριση με το προηγούμενο αλφάβητο, που αντιστοιχεί στους 26 πιθανούς Caishers Caesar. Σε διαφορετικά σημεία της διαδικασίας κρυπτογράφησης, ο κρυπτογράφος χρησιμοποιεί διαφορετικό αλφάβητο από μία από τις σειρές. Το αλφάβητο που χρησιμοποιείται σε κάθε σημείο εξαρτάται από μια επαναλαμβανόμενη λέξη-κλειδί.

Για παράδειγμα, υποθέστε ότι το απλό κείμενο που πρέπει να κρυπτογραφηθεί είναι: AttackAtDawn

Το άτομο που στέλνει το μήνυμα επιλέγει μια λέξη-κλειδί και το επαναλαμβάνει μέχρι να ταιριάζει με το μήκος του απλού κειμένου, για παράδειγμα, τη λέξη-κλειδί "λεμόνι": λεμόνι

Η πλατεία Vigenère ή ο πίνακας Vigenère, επίσης γνωστός ως Tabula Reta, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση.

VIGENERE CIPHER Κρυπτογράφηση / αποκρυπτογράφηση εργαλείου