Ultimate κανονικός υπολογιστής πολυγώνων

Choose a regular polygon:
Choose a calculation:
a =
Length Units:
Angle Units:
 
n = 3  

r = 0
R = 0
A = 0
P = 0
x = 0
y = 0

trigon shape

n = number of sides, a = side lengths, R = circumradius

r = inradius (apothem), P = perimeter, A = area, y = exterior angle, x = interior angle

» Show Work
Show steps.

Ο υπολογιστής πολυγώνου για τον υπολογισμό των ιδιοτήτων ενός κανονικού πολύγωνου. Όταν εισάγετε οποιαδήποτε μεταβλητή 1 μεταβλητής του πολυγώνου όπως τα πλευρικά μήκη και το Selet τον αριθμό των πλευρών. Μπορεί να υπολογίσει το μήκος του πλευρικού μήκους, τον INRADIUS (Apothem), το περιγραφικό, την περιοχή και την περίμετρο και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα, στον αριθμομηχανή πολύγωνο, τα πλευρικά μήκη είναι 3, ο αριθμός των πλευρών είναι 6:

    Για τον υπολογισμό του R όταν χορηγείται Ν και Α, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο: (1/2) Α * Cot (π / Ν). Όταν υποκαθιστάτε το n και ένα για τις αξίες τους, παίρνετε (1/2) 3 * κούνια (π / 3), η οποία ισούται με 0,86603 μ.

    Για τον υπολογισμό του R όταν χορηγείται Ν και Α, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο: (1/2) Α * Cot (π / Ν). Όταν υποκαθιστάτε το n και ένα για τις αξίες τους, παίρνετε (1/2) 3 * CSC (π / 3), η οποία ισούται με 1,73205 μ.

    Για να υπολογίσετε ένα όταν χορηγείται n και a, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο: (1/4) na 2 * cot (π / Ν). Όταν υποκαθιστάτε το n και ένα για τις αξίες τους, παίρνετε (1/4) * 3 * 3 2 * cot (π / 3), η οποία ισούται με 3.89711 m 2 .

    Για τον υπολογισμό Ρ όταν χορηγείται n και a, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο: NA. Όταν αντικαταστήσετε το n και ένα για τις αξίες τους, παίρνετε 3 * 3, το οποίο ισούται με 9 μέτρα.

    Για να υπολογίσετε το x σε μοίρες, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο: ((n-2) / n) * 180). Όταν αντικαταστήσετε το n για την αξία του, παίρνετε ((3-2) / 3) * 180, το οποίο ισούται με 60 °.

    Για να υπολογίσετε το y σε μοίρες, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο τύπο: 360 / n. Όταν υποκαθιστάτε n για την αξία του, παίρνετε 360/3, το οποίο ισούται με 120 °.

Ultimate κανονικός υπολογιστής πολυγώνων