Kilojoules (KJ) σε θερμίδες (Cal) μετατροπέα ενέργειας

  Enter energy in kilojoules: kJ  
  Select calorie unit type:    
       
  Energy result in calories:  

KJ σε θερμοχημικές θερμίδες: 1 kj = 239.0057 Cal th

KJ έως 15ºC θερμίδες: 1 kJ = 238.9201 Cal 15

KJ σε μεγάλες / τροφές θερμίδες: 1 kj = 0,239 cal

Το όνομα θερμίδων χρησιμοποιείται για δύο μονάδες ενέργειας.

Το μικρό θερμίδων ή Gram Calorie (σύμβολο: Cal) είναι η κατά προσέγγιση ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για την αύξηση της θερμοκρασίας ενός γραμμαρίου νερού κατά ένα βαθμό Κελσίου σε επίπεδο θάλασσας.

Το μεγάλο θερμίδων, θερμίδων κιλό, διαιτητικές θερμίδες, θερμίδες διατροφής, θρεπτική θερμίδα, θερμίδες (κεφαλαίο γ) ή θερμίδες τροφίμων (σύμβολο: cal) είναι περίπου η ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για την αύξηση της θερμοκρασίας ενός κιλού νερού με ένα βαθμό Κελσίου. Ο μεγάλος θερμίδων είναι έτσι ίσος με 1000 μικρές θερμίδες ή ένα kilocalorie (σύμβολο: kcal).

Το Joule, το σύμβολο J, είναι μια παράγωγη μονάδα ενέργειας, εργασίας ή ποσότητας θερμότητας στο διεθνές σύστημα μονάδων. [1] Είναι ίσο με την ενέργεια που δαπανήθηκε (ή η εργασία που έχει γίνει) κατά την εφαρμογή μιας δύναμης ενός Newton μέσω μιας απόστασης ενός μέτρου (1 Newton Meter ή N · M), ή για τη διέλευση ενός ηλεκτρικού ρεύματος ενός αμπέρ μέσω μιας αντίστασης ενός Ohm για ένα δευτερόλεπτο. Ονομάζεται από τον αγγλικό φυσικό James Prescott Joule.

Kilojoules (KJ) σε θερμίδες (Cal) μετατροπέα ενέργειας